Maar kippen moeten ook op stok kunnen gaan, dus eerst moest er een hok gebouwd worden. Het bouwen van een kippenhok werd ons zoveelste project voor dit afgelopen voorjaar. Met super goede hulp van Bram en Jolein lukte het ons om een prachtig hok te bouwen.
We maken het voor de kippen zo comfortabel mogelijk, zodat ze veel eieren gaan leggen. De eieren serveren we 's ochtends bij het ontbijt. Maar ook gebruik ik ze om pasta te maken of ik gebruik ze voor een heerlijk lunchgerecht.
De dames moeten nog even wennen aan de omgeving |
Italiaans gekruid roerei
Ingrediƫnten voor 2 personen:
2 tomaten in grove stukken gesneden
1 kleine courgette in blokjes gesneden
4 eieren
4 slabladeren
4 tl Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, salie en oregano)
olijfolie
zout
peterselie
Bereiding:
Bak de stukjes tomaat en courgette in de olie. Klop intussen de eieren luchtig samen met de Italiaanse kruiden en een beetje zout (als je verse kruiden gebruikt deze eerst fijn hakken).
Was en droog de slabladeren en leg ze alvast op een bord. Giet het eimengsel bij de groenten in de pan en roer met een spatel tot het ei voldoende gestold is. Dan is het ook direct klaar, lang meebakken maakt je roerei droog. Schep je roerei op de slabladeren en strooi er wat vers gehakte peterselie over. Serveer met een lekker stuk brood.
Eet smakelijk en goed weekend! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten