vrijdag 28 oktober 2016

We zijn er als de kippen bij.....

 

Wij hebben een "agriturismo". In Italiƫ is dat een echte bedrijfstak en er is speciale wet- en regelgeving voor dit soort bedrijfjes. Logeren bij de boer en eten van het land. We moeten een bepaald deel van onze maaltijden bereiden met eigen producten. Het verbouwen, maken en conserveren van eigen producten is erg leuk om te doen. Maar het is ook een uitdaging om het hele voorjaar, de zomer en de herfst te kunnen oogsten. Zeker in ons klimaat en in onze zware kleibodem, is het verbouwen van zo'n grote diversiteit aan groenten en fruit een mooi avontuur. En we zijn volledig biologisch, dus dat is soms een zoektocht met successen en teleurstellingen. Maar daarom is het ook zo leuk, spannend en leerzaam om steeds opnieuw zoveel mogelijk onze eigen gewassen te verbouwen voor de gerechten in ons eigen restaurant. We hebben al een hele grote groentetuin en boomgaard. De volgende stap voor onze agriturismo was een kippenhok. Zelf kippen houden voor dagelijks een vers eitje bij het ontbijt en om mee te bakken en pasta te maken.

                       

Maar kippen moeten ook op stok kunnen gaan, dus eerst moest er een hok gebouwd worden. Het bouwen van een kippenhok werd ons zoveelste project voor dit afgelopen voorjaar. Met super goede hulp van Bram en Jolein lukte het ons om een prachtig hok te bouwen. 


We maken het voor de kippen zo comfortabel mogelijk, zodat ze veel eieren gaan leggen. De eieren serveren we 's ochtends bij het ontbijt. Maar ook gebruik ik ze om pasta te maken of ik gebruik ze voor een heerlijk lunchgerecht.


De dames moeten nog even wennen aan de omgeving




Italiaans gekruid roerei

IngrediĆ«nten voor 2 personen:

2 tomaten in grove stukken gesneden
1 kleine courgette in blokjes gesneden
4 eieren
4 slabladeren
4 tl Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, salie en oregano)
olijfolie
zout 
peterselie



Bereiding:

Bak de stukjes tomaat en courgette in de olie. Klop intussen de eieren luchtig samen met de Italiaanse kruiden en een beetje zout (als je verse kruiden gebruikt deze eerst fijn hakken).
Was en droog de slabladeren en leg ze alvast op een bord. Giet het eimengsel bij de groenten in de pan en roer met een spatel tot het ei voldoende gestold is. Dan is het ook direct klaar, lang meebakken maakt je roerei droog. Schep je roerei op de slabladeren en strooi er wat vers gehakte peterselie over. Serveer met een lekker stuk brood.

Eet smakelijk en goed weekend!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten