vrijdag 7 oktober 2016

Wandelen



Agriturismo Ca'Betania ligt in de heuvels van Montefeltro, aan de voet van de Apennijnen. De heuvels bereiken een hoogte van ca. 1.500 meter. Het gebied is ruig, veelal ongerept en de natuur is prachtig en divers. Een perfecte omgeving om te wandelen. In de directe omgeving zijn er volop mogelijkheden en liggen er talloze (honderden!) kilometers prachtige wandelroutes voor alle niveaus.



Onlangs heeft een groep fanatieke wandelaars uit Nederland bij ons gelogeerd om dit schitterende wandelgebied te ontdekken. Een week lang verbleven ze op onze agriturismo en ze hebben iedere dag een fikse wandeling gemaakt.
Na een stevig ontbijt in de ochtendzon op ons terras en met een lunchpakket in de rugzak, ging de groep dagelijks op pad om door de prachtige omgeving te wandelen.








Direct vanaf ons erf, wandelend over de prachtige 'strade bianche' of over ruige houthakkerspaden, met steeds weer nieuwe en verrassende uitzichten onder de strak blauwe lucht, is een geweldige manier om de heuvels van Montrefeltro te ontdekken. En bovendien zijn in de buurt ook fantastische natuurparken met gemarkeerde routes voor uitdagende en unieke wandelingen. "Monte Nerone", met een hoogte van 1.500 meter, biedt bij helder weer uitzicht over het hele gebied tot aan de Adratische kust. Maar ook "Parco Naturale del Sasso Simone e Simoncello" en "Gola del Furlo" zijn een unieke gebieden om te wandelen.
  




Na een heerlijk actieve dag kwamen de wandelaars - moe maar voldaan - weer terug. Bij thuiskomst werd er natuurlijk eerst gezellig een biertje op het terras gedronken, de dag geëvalueerd en genoten van de rust op ons erf, het uitzicht en de ondergaande zon. Zo'n hele dag wandelen in de buitenlucht zorgt voor een gezonde eetlust. Daar had ik natuurlijk wel rekening mee gehouden en had voor de wandelaars steeds weer een smaakvolle, gezonde en voedzame maaltijd gekookt. Zeer gevarieerd, van het land en van de zee. Eén van de favoriete gerechten was pasta met vis. Hier volgt het recept:

Pangasiusfilet met tagliatelle.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 pangasiusfilet
8 plakjes dunne Parmaham
200 gr tagliatelle
1 courgette
2 vleestomaten
0,5 l visbouillon
250 ml room
boter
peper en zout



Bereiding:

Snijd de courgette doormidden en verwijder de zaden. Snijd dan van de courgette dunne linten, zoals de tagliatelle en blancheer ze kort in water met zout. Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en maak de kwarten leeg. Snijd ze in blokjes.
Breng de visbouillon en room aan de kook en laat dit zachtjes reduceren tot de helft. 
Kruid de pangasiusfilets met peper en weinig zout en snijd ze in de lengte doormidden. Wikkel ze in de plakken ham. Bak ze om en om aan in de boter en gaar ze nog even na in de oven op 180 graden.
Kook de tagliatelle a dente en voeg deze samen met de courgette linten en blokjes tomaat toe aan de roomsaus. Warm even goed door, wanneer de saus te dik is kun je wat kookvocht toevoegen. 
Schep de pasta op een mooie schaal en zet de visrolletjes er bovenop. Garneer met een beetje peterselie. 

Buon appetito! 


Na de maaltijd wordt de avond afgesloten met een digestief en een goed gesprek bij de vuurkorf. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten