vrijdag 8 september 2017

Een onverwacht weerzien


Ik ben vast niet de enige. Iemand die je jaren geleden voor het laatst hebt gezien staat zomaar weer voor je. Een prachtige ontmoeting met heel veel herinneringen. Dit overkwam mij een paar weken geleden. Via Facebook nam een oud-collega contact met mij op. Dieneke was op vakantie in Italië en wilde graag een 'bakkie' komen doen. Natuurlijk was het weerzien heel gezellig maar veel te kort. We raakten niet uitgepraat. 
Maar Dieneke en haar man Peter waren onder de indruk van onze mooie plek. Ze zeiden: "We komen zeker een keertje terug." 

En dat deden ze ook. Al na een week reden ze weer ons pad op. Nu niet alleen voor een 'bakkie', maar om het laatste weekend van hun vakantie door te brengen bij ons op Ca'Betania. We hebben een heel gezellig weekend gehad en deze keer tijd gehad om flink bij te kletsen. Oude herinneringen ophalen over het werk en de collega's. En natuurlijk ook een beetje roddelen. Sorry dames van Verian, maar ik ben weer helemaal op de hoogte nu. 
Ook Dieneke heeft een passie voor koken, dus genoeg gespreksstof. En natuurlijk samen lekker eten. Het weekend was voorbij voor we het wisten.  

Dieneke is eigenaresse van 'Het Geniethuys'. Een mooie plek in Welsum aan de IJssel waar ze haar eigen huiskamer-restaurant heeft. Ook geeft ze cursussen in haar sfeervolle huis onder aan de dijk. Onder andere geeft ze de cursus 'Luisteren naar je pen'. En wat kan ze mooi schrijven. En ze doet het ook graag. Ook voor mijn blog schreef ze een mooi verhaal, wat ik hieronder graag met jullie deel.


Agriturismo Ca'Betania

Er was een moment waarop Aaltje zei: "Wij vertrekken naar Italië." We waren collega's in de wijkverpleging en ook al hadden we weinig contact, die uitspraak maakte indruk op mij! De stap zetten, iets nieuws beginnen en maar gewoon te gaan. 

Inmiddels is dat al weer een aantal jaren geleden. Soms blijven mensen bij je en schieten ze zo nu en dan door je gedachten. Toen wij dit jaar dan ook besloten eens niet naar Frankrijk maar naar Italië op vakantie te gaan, rees bij mij al snel de vraag: "Hoe zou het toch met Aaltje zijn?" 
















Als je bij het rode huis de gele zandweg op rijdt neemt de weg je mee de berg op. De zon schijnt warm en het is alsof het groen van de bomen en struiken je omarmen. Hoger en hoger gaat het pad, de borden wijzen waar huize Ca'Betania te vinden is. Wat een prachtige en rustige plek! Het welkom is hartelijk en gastvrij, hier houd je het Italiaanse leven echt wel even vol. 

Op de veranda mag je aan tafel plaats nemen en genieten van het bijzonder mooie uitzicht over de vallei. Hier worden ook de heerlijkste Italiaanse gerechten geserveerd. Aaltje verstaat de kunst van je in de watten te leggen. De natuurlijke rijkdom als de verse ingrediënten van eigen land, vruchten van de bomen, paddenstoelen en kruiden uit de omgeving, oude en beproefde recepten van de Italiaanse buurvrouwen en een groot gevoel voor smaak en sfeer. Het is de liefde voor koken en bakken, alles zelf maken en dat proef je!


Als dan ook nog eens blijkt dat Aaltje en ik deze passie van koken en bakken delen raken we er bijna niet over uitgepraat. Gelukkig is er haar blog en zijn er vele wegen om met elkaar in contact te blijven!

Wat is Ca'Betania een bijzonder fijne plek. Eentje om vaak naar toe terug te keren!

Een harte groet,

Dieneke Schulting

La Dolce Vita

Daar zaten we met elkaar heerlijk in het zonnetje lekker bij te kletsen. Glaasje wijn erbij en natuurlijk een Italiaans borrelhapje. Voor deze middag had ik een tomatentapenade gemaakt. Heerlijk op een bruschetta, maar ook goed voor op een tomatensalade. Hieronder voor jullie het recept. Snel en makkelijk te maken.




Recept: Tomatentapenade



Ingrediënten:
1 rijpe vleestomaat
100 g zongedroogde tomaat
2 el wijnazijn
2 tenen knoflook
2 el olijfolie extra vergine
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl paprikapoeder
zout en peper


Bereiding:
Pel de knoflook en snijd de tenen in kleine stukjes. Snijd de vleestomaat in grote stukken. Maal de vleestomaat, de knoflook en de zongedroogde tomaten fijn in een keukenmachine. Doe dit mengsel samen met de wijnazijn, olie en de kruiden in een bakje en breng op smaak met zout en peper. In de koelkast blijft de tapenade een week houdbaar.


Buon appetito.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten