vrijdag 23 maart 2018

Luisteren naar je pen


Een prachtig weerzien

Ik ben vast niet de enige met zo'n ervaring. Iemand die je jaren niet gezien hebt staat zomaar weer voor je. Een prachtige ontmoeting met heel veel mooie herinneringen. Dit overkwam mij vorig jaar in de zomer. Via Facebook nam een oud-collega contact met mij op. Dieneke was op vakantie in Italië en wilde graag een 'bakkie' komen doen. Natuurlijk was het weerzien heel gezellig maar veel te kort. We raakten niet uitgepraat. 




Dieneke en haar man Peter waren onder de indruk van onze mooie plek op de heuvel. Ze zeiden: "We komen zeker een keertje terug." En dat deden ze ook. Al na een week reden ze weer ons pad op. Nu niet alleen voor een 'bakkie', maar om het laatste weekend van hun vakantie door te brengen bij ons op Ca'Betania. We hebben een heel gezellig weekend gehad en deze keer veel tijd gehad om flink bij te kletsen. Oude herinneringen ophalen over het werk en de collega's. Ook Dieneke heeft een passie voor koken, dus genoeg gespreksstof. En natuurlijk samen lekker eten. Het weekend was voorbij voor we het wisten. 













Het Geniethuys

Dieneke is eigenaresse van 'Het Geniethuys'. Een mooie plek in Welsum aan de IJssel waar ze haar eigen schrijfcafé en huiskamer-restaurant heeft. Vorige maand ben ik bij Dieneke en Peter op bezoek geweest. We werden gastvrij ontvangen in hun prachtige woning aan de IJsseldijk. In dit sfeervolle huis organiseert ze onder andere de cursus 'Luisteren naar je pen'. En wat kan ze mooi schrijven. Verhalen, gedichten en veel meer. En ze doet het ook graag. Kijk hier voor haar verhaal wat ze voor mijn blog schreef. 


Terwijl we van een glas wijn genoten ontstond het idee om samen iets te organiseren. Schrijven in alle rust en op inspirerende locatie zoals die van ons. Genieten van de traditionele Marchigiaanse keuken en een goed glas wijn. Dat mooie idee is werkelijkheid geworden. In juni komt het schrijfcafé naar Ca'Betania. 
Klik hier voor alle informatie 


Schrijfcafé

Zoals bij het schrijfcafé in Het Geniethuys gaan we ook tijdens het schrijfcafé op reis schrijven naar aanleiding van een thema. Vijf dagen in juni schrijven, mijmeren, ontdekken, ontmoeten, op reis naar woorden en de verhalen die in je leven. Maar vooral ook genieten. Elke ochtend na het ontbijt een schrijfworkshop tot aan de lunch. In de middag kun je op avontuur in de omgeving, naar een stadje, wandelen in de heuvels of zwemmen in de rivier of in de zee. Naar keus met een schrijfopdracht voor onderweg. Voor het diner delen we de schrijfoogst. ‘s Avonds samen eten op de veranda met uitzicht over de vallei. Ondertussen proeven van de fantastische Italiaanse wijnen en genieten van elkaars gezelschap.
Er is nog een aantal plaatsten beschikbaar. Ben je geïnteresseerd, kijk dan op haar website

Het is nu bijna eind maart en het voorjaar breekt aan. De bloesem komt in de fruitbomen en het gras wordt weer groen. De eerste verse kruiden staan weer in de tuin. Maar ik heb ook nog een klein deel van mij herfst oogst. Uien, knoflook en nog een pompoen. Deze laatste snij ik aan voor een kleurrijke en heerlijke pasta. Nog één keer een beetje winterkost en laat dan het voorjaar maar beginnen.




Recept: Spaghetti met romige pompoensaus


Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram spaghetti
300 gram pompoen 
4 takjes salie blaadjes
1 flink takje verse tijm
2 teentjes knoflook, geplet
250 ml slagroom
Vers gemalen zwarte peper
Parmezaanse kaas
Optioneel: gebakken spekjes


Bereiding:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en schep de pitten en zaadlijsten er met een lepel uit. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de stukken pompoen op. Wrijf ze in met een beetje olijfolie en rooster gedurende 30-45 minuten, tot het vruchtvlees goed gaar is.
Verwarm ondertussen de room met de salie, tijm en knoflook. Voorkom dat de room aan de kook komt. Haal de pompoen uit de oven wanneer deze gaar is en laat iets afkoelen. Doe het vruchtvlees in een keukenmachine. Zeef de slagroom en giet de helft ervan bij de pompoen, samen met een snuf peper en zout. Draai er een gladde saus van en voeg desgewenst meer room toe. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de pasta a dente. Schep de pasta uit de pan bij de pompoensaus, samen met een scheutje olijfolie. Warm dit goed door. Serveer direct met Parmezaanse kaas en eventueel gebakken spekjes.




Buon appitito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten