Het concept van samen koken - samen eten is heel simpel, maar o zo leuk en gezellig. Je duikt met familie of vrienden (of in mijn geval ook met onze gasten) de keuken in en kookt samen een heerlijke maaltijd. Ook koken we regelmatig als gezin, maar daar schrijf ik een andere keer over.
Na een paar uurtjes creatief kokkerellen ga je samen aan tafel om van elkaars creaties te genieten. Schenk er een goed glas wijn bij en je hebt een gezellige avond met elkaar en je leert elkaar heel goed kennen. Koken is heel persoonlijk dus je geeft veel van jezelf prijs.
Als ik een kookworkshop organiseer voor onze gasten op Agriturismo Ca' Betania staan gezelligheid en creativiteit bovenaan. Onder het motto "samen koken - samen eten" bereiden we een heerlijke Italiaanse maaltijd, zoeken we er een goede Italiaanse wijn bij en praten we over eten, tradities, typische gebruiken en Italiaanse gezelligheid. En ondertussen genieten we van al het lekkers op tafel en van elkaars gezelschap.
Vaak zaten we tot laat in de avond…eigenlijk diep in de
nacht…bij elkaar.
Heel gezellig, maar ook heel leerzaam. Iedereen kookt op zijn eigen manier en geeft zo veel van zichzelf prijs. Zo waren onze kook-avonden altijd heel verrassend.
Heel gezellig, maar ook heel leerzaam. Iedereen kookt op zijn eigen manier en geeft zo veel van zichzelf prijs. Zo waren onze kook-avonden altijd heel verrassend.
We kookten de wereld rond! Alle recepten gingen mee naar huis
en dat komt me nu heel goed uit. Vaak duik ik weer eens in het kookboekje met alle recepten van de club. Zo kwam ik het recept van een courgettetaartje tegen en die staat nu bij ons vaak op het menu. Bedankt lieve kookvriendinnen!
Courgettetaartje met pesto crème
2 courgettes, olijfolie
2 eetlepels pesto, liefst zelf gemaakt, desnoods uit een potje
2 eetlepels pesto, liefst zelf gemaakt, desnoods uit een potje
200 gram roomkaas
75 gram sla-melange naar keuze
1 eetlepel pijnboompitten
een paar zongedroogde tomaatjes.
75 gram sla-melange naar keuze
1 eetlepel pijnboompitten
een paar zongedroogde tomaatjes.
olijf olie, extra vergine
peper en zout
peper en zout
Voorbereiding: (ca. 6 uur van te voren)
Snijd, met een kaasschaaf, in de lengte mooie plakken van de courgette. Bestrijk ze dun met olie. Verhit een grillpan en gril de courgetteplakken aan
beide kanten mooi van kleur. Laat de courgetteplakken afkoelen en bewaar
afgedekt in de koelkast. Rooster de pijnboompitten en zet ze apart. Roer de
pesto door de roomkaas en breng op smaak met peper, zout en extra vergine olijfolie. Bewaar afgedekt in
de koelkast.
Bereiding:
Zet een kookring op een bord en plaats een plak courgette
aan de binnenkant van de kookring tegen de rand. Schep de pesto-crème erin en
strijk glad. Verwijder de kookring en maak het taartje op met de salade,
tomaatjes en pijnboompitten. Giet er een beetje dressing over van olie, azijn, honing, peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten