donderdag 19 mei 2016

Thuis voelen op Ca'Betania


Zo, en nu even tijd voor mijn blog. We hebben een hele leuke en gezellige week gehad. Maar voor een deel van onze gasten zit de vakantie er weer op en zij zijn zojuist vertrokken richting het vliegveld. Andere gasten maken een uitstapje naar Urbino. Met zijn allen hebben we gisteren een hele gezellige kookworkshop gehad. We hebben super lekker Marchigaans gekookt met elkaar en daarna heerlijk gegeten en lang nagetafeld. 
Het geeft me een fantastisch gevoel als onze gasten zich thuis voelen en mijn keuken gebruiken alsof het hun eigen is. 


Een ander mooi voorbeeld van een thuis gevoel herinner ik mij van vorig jaar. 


Op een dag hadden we met vrienden afgesproken om met een drone een video te maken van onze Agriturismo. Het was een ideale dag en het weer werkte perfect mee. Het erf lag er netjes bij en door het zonnige weer zag het er allemaal prachtig uit. Onze gasten voelden zich zo betrokken dat ze er zelfs voor thuis bleven. Iedereen leefde mee en gaf zelfs aanwijzingen. Wat een betrokkenheid. Onze gasten hadden zelf iets lekkers bij de bakker gehaald voor bij de koffie. 


Ook Bram nam zijn taak heel serieus. Bram zou het filmpje monteren en de muziek eronder zetten. Het was een leuke uitdaging voor hem en hij heeft er iets heel moois van gemaakt. Ik ben daar super trots op!




Samen met Jolein hebben we een heerlijke lunch gemaakt voor filmploeg, acteurs en figuranten. En zo genoten we na de opnames van een heerlijke zomerse pasta.

Spaghetti met tonijn en trostomaatjes 

Ingrediƫnten voor 4 personen:
300 gr. spaghetti
1 ui gesnipperd
400 gr. trostomaatjes gehalveerd
1 blikje tonijn op olie uitgelekt
½ pepertje fijn gesneden en zonder zaadjes
6 ansjovisfilets op olie fijngesneden
50 ml. droge witte wijn
handje vol peterselie
zout en peper

Bereiden:

Breng in een pan ruim water aan de kook voor de spaghetti en voeg als het water kookt zout toe. Fruit de ui aan in olie op een laag vuurtje. Voeg pepertje en ansjovisfilet toe en bak even mee. De ansjovisfilet zal helemaal smelten. 
Blus af met de wijn en voeg de tomaatjes en de tonijn toe. Kook intussen de spaghetti. Als de saus te droog wordt dan kun je een beetje kookvocht toevoegen.
Giet de spaghetti af als deze 'a dente' is en voeg ze aan de saus toe. Laat de spaghetti nog even op het vuur staan zodat de saus goed wordt opgenomen. 
Garneer met iets peterselie en serveer er een frisse groene salade bij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten