vrijdag 12 augustus 2016

Een ' Ik vertrek' moment


De officiële opgang naar onze hooggelegen agriturismo loopt via een oude en kronkelend pad en halverwege moet je de rivier de Metauro oversteken op een doorwaadbare plek. Hartstikke leuk, maar voor onze gasten met hun volgepakte auto's nét even te avontuurlijk. 
Dus voor ons alle reden om de meer gangbare route naar onze mooie Agriturismo Ca'Betania van goede richting-aanwijzingen te voorzien. Dus wij hadden een paar mooie en opvallende en informatieve aanwijzingsborden laten maken om deze vervolgens aan de SS73bis, Bocca Trabaria te plaatsen. Dé perfecte oplossing...dachten wij. De oude borden waren een beetje vaal en verweerd en ons logo stond er niet op. Dus er moesten nieuwe komen. Een mooi klusje voor de zondag middag vonden wij en we waren tevreden met het resultaat.



Maar een spreekwoord zegt: Zondag werk is niet sterk! En dat gold dus ook voor ons klusje. Op maandagochtend gingen we naar het dorp en tot onze grote verbazing zagen we dat onze mooie nieuwe borden al weer weg waren. 
Wat vreemd en waar zijn ze...? 

Na enkele telefoontjes kwamen we er achter dat een overijverige medewerker van ANAS (Italiaanse Rijkswaterstaat) de borden had meegenomen. Dàt kunnen ze dan wel weer snel. Een strenge doch vriendelijke meneer kwam ons later die dag de borden terugbrengen en uitleggen dat deze niet geplaatst mochten worden. De Bocca Trabaria is een Europese route (E78) en daar mag niets aan gewijzigd worden. Hadden ze in Brussel besloten volgen hem. 




Hoe dan ook, ons plannetje ging dus niet door. De oude vaal bruine aanwijzingsborden staan weer op hun oude plek in de berm en de nieuwe borden staan in de schuur. 
En zo liep er ongewild een plannetje in de soep. Maar soms loopt een plannetje ook zéér gewenst in de soep. De courgettesoep wel te verstaan.





In deze tijd van het jaar leveren de courgetteplanten bijna dagelijks een paar vruchten af. Er is eenvoudigweg niet tegen te eten. Maar daar heb ik iets op gevonden. Courgettesoep geserveerd in een courgette. Heerlijk, voedzaam en met de volle smaak van de zomer. En het ziet er nog prachtig uit ook!

Courgettesoep



Ingrediënten:

1 kg courgettes
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl kurkuma
olijfolie extra vergine
zout en peper




Bereiden:

Snipper de uit en snij de knoflook fijn. Maak de courgettes schoon en verwijder de pitten. Snij de courgettes in stukjes van 1 cm. Doe olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de kurkuma toe en fruit even mee. Voeg de courgettes toe en een halve liter water. Laat alles zachtjes 20 min. koken, roer af en toe door. Maak er met de staafmixer een mooie gladde soep van en breng op smaak met zout en peper. 


Serveren:
Schep de soep in een bord, of in een uitgeholde ronde courgette. Garneer af met croutons en een courgettebloem.

 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten