vrijdag 5 augustus 2016

Ombriana


Onze Agriturismo Ca'Betania ligt aan een mooie en glooiende route, genaamd Ombriana. Deze route is erg populair bij wandelaars en mountainbikers. Onderweg kun je genieten van prachtige vergezichten, heel veel bloemen en, als je geluk hebt, zie je reeën, herten  en grote roofvogels. De Ombriana heeft een lengte van bijna 11 km., met een hoogte verschil van ongeveer 350 m. Het hele jaar door wordt er volop gewandeld en gefietst, maar op één dag in het jaar is het hier een drukte van belang....


















Caminata sotto le stelle

Op 10 augustus, tijdens de meteorenzwerm Perseïden,wordt er een avond-wandeling over de Ombriana georganiseerd. "Caminata sotto le stelle", de wandeling onder de sterren.

De wandeling start om 20.00 uur in het dorp en er doen meer dan 200 mensen aan mee. Om 21.00 uur begint het donker te worden en bij helder weer zijn er heel veel vallende sterren te zien. 






Vlak voor middernacht komen de wandelaars weer aan in Mercatello sul Metauro. Daar is - onder de sterrenhemel - door vrijwilligers een heerlijke maaltijd bereid. De wandelaars, maar ook andere belangstellenden, nemen plaats aan lange tafels en genieten samen van een goed glas wijn en een heerlijke maaltijd. Super gezellig en zòòòò Italiaans.



Natuurlijk kun je zo'n wandeling niet lopen op een lege maag. Daarom maak ik een lekkere, voedzame en energierijke snack, voordat we samen met onze gasten aan de wandeling beginnen.



Bladerdeeg pizza

Ingrediënten:
1 rol bladerdeeg
2 aardappelen, gekookt en in plakjes gesneden
250 g spinazie, geblancheerd
2 Italiaanse sausijsjes
150 g cherry-tomaatjes
1 bolletje mozzarella
vers geraspte Parmezaanse kaas  


Bereiding:
Leg bakpapier op een bakplaat en rol het bladerdeeg hierop uit. Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg het bladerdeeg met de ingrediënten en bestrooi de pizza met de Parmezaanse kaas. Breng indien nodig op smaak met zout en peper of kruiden naar smaak.

Deze pizza van bladerdeeg kun je natuurlijk met ingrediënten naar keuze beleggen.
Heb je veel restjes over...gebruik ze op deze pizza. Samen met een frisse salade heb je weer een heerlijke en complete maaltijd.




Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten