vrijdag 23 september 2016

Vrienden over de vloer


Het is inmiddels een mooie traditie. Het kameradenweekend. Voor de 32ste keer komen wij als vriendengroep bij elkaar en gaan we een lang weekend met elkaar op pad. Ooit begonnen met een weekendje Center Parks, maar later gingen we ook naar Terschelling en de Noordzee kust.Tot dat Nederland te klein werd en we de grens over gingen naar de Belgische Kempen of naar Duitsland, om te skiën in het Sauerland. En nu is onze vriendengroep voor de tweede keer bij ons op Agriturismo Ca'Betania in Italië. Een internationaal reisgezelschap dus.

Fattoria La Vialla








We hadden al een tijdje uitgekeken naar dit bezoek. Voor ons zijn de vrienden en vriendinnen extra speciale gasten. We proberen zo goed mogelijk voor ze te zorgen, maar trekken ook de hele dag met elkaar op. Lekker bij ons op het terras zitten bijkletsen of samen uitstapjes maken.








Vrijdag hebben we een bezoek gebracht aan Fattoria La Vialla. Dit prachtige landgoed is een biologische boerderij in Toscane op een redelijke reisafstand van Ca' Betania waar wijn, olie, pasta, pastasausen, kaas en nog heel veel andere producten worden geproduceerd. 


Op la Vialla kun je een rondleiding volgen en delen van het productieproces zien en zijn er proeverijtjes. Natuurlijk kan er uitgebreid Italiaans geluncht worden. En dat hebben we natuurlijk gedaan. Eerst hebben we genoten van een uitgebreide aperitivo. We hebben diverse lekkere wijnen geproefd, die werden geserveerd met heerlijk hapjes van de boerderij. 


Ook stond er een bezoek aan het strand op de wensenlijst van de groep en dus gingen we naar Pesaro. Na een korte strandwandeling was het weer tijd voor een culinair hoogstandje. Dus hielden we het strand weer voor gezien om vervolgens vanuit een prachtig visrestaurant in de haven verder van het zeezicht en 'frutta di mare' te genieten. 








Onze vriendengroep heeft een bovengemiddelde eetlust en willen alles proberen. Hoewel....toen we dus in dit visrestaurant aanschoven voor de lunch, werden er toch een paar schnitzels besteld. Voor sommigen is gefrituurde inktvis, allerlei garnaaltjes en schelpdiertjes en gezouten visjes toch iets te avontuurlijk.

Keukenbrigade in actie.

Maar het échte eet-avontuur van die dag moest toen nog komen. Bram en Jolein hadden aangeboden om uitgebreid voor ons te gaan koken. Ik moet toegeven dat ik het lastig vind om zoiets uit handen te geven. Maar tegelijkertijd vind ik het natuurlijk een geweldig en lief idee. 




Al dagen waren ze druk geweest met alle voorbereidingen. Ze hadden voor een mooi gedekte tafel, opgemaakte borden en menukaartjes gezorgd. Alles was tot in de puntjes verzorgd.

Iedereen heeft enorm genoten van de heerlijke maaltijd bereid door twee super koks.

En 'la mama'...SUPER TROTS!




Voor iedereen die de uitdaging aan wil gaan, heeft Jolein het recept van het hoofdgerecht bijgevoegd.

 
Bocconcini di pollo rivolta in goletta:
Stukjes kipfilet gerold in varkenswang

Ingredienten: (9 tot 15 bocconcini p.p) 

Kipfilet
Varkenswang (goletta)
een glas wijn (voor het vlamberen)
scheutje olijfolie
Witte kool en rode kool
Salie blaadjes

Bereidingswijze:

Om te beginnen maken we de kip schoon door eventuele botjes en vet van de kip te verwijderen om daarna de kip in kleine blokjes te snijden ( niet te dik om ongare kip te voorkomen). Snij de goletta in dunne plakjes (op stand 2-3 van de snijmachine). Zorg er wel voor om harde stukjes zoals vet en vel te vermijden voor een zachtere smaak. Wikkel de goletta om de kippenblokjes, snij daarna de kool fijn in lange reepjes ter decoratie voor onder de bocconcini. Voor het vlamberen is het beste om een goede hoge pan te gebruiken, bij voorkeur met een lange steel om te voorkomen dat je je brandt aan het vuur. Om te vlamberen zet je op het vuur een pan met daarin olie en salieblaadjes om daarna, als de pan warm genoeg is, de bocconcini een beetje aan te braden. Blus de bocconcini af met wijn en laat het vlam vatten om de goletta een krokant laagje te geven. Dien een groot bord op met de kool als bodem, leg de bocconcini op het bord en gebruik de olie met wijn als een dressing op de kool. Het is ook heerlijk om ovengebakken aardappels en groente naar keuze als bijgerecht erbij te serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten