vrijdag 16 september 2016

Yoga op Ca' Betania


Op 3 september mochten we deze leuke groep dames verwelkomen op Agriturismo Ca' Betania voor een 7-daagse yoga vakantie. Enthousiast en vol energie begonnen ze met de diverse vormen van yoga onder leiding van Feikje Reitsma van Yoga-Joy


Een aantal jaren geleden waren Feikje en ik collega's bij een thuiszorg-organisatie. Maar nu is Feikje fulltime yoga-docente. Toen ze hoorde van onze verhuizing naar Italië is destijds al het idee ontstaan om samen een yoga-vakantie te organiseren. Dat we het nu voor de tweede keer hebben gedaan vind ik geweldig. 
Met veel enthousiasme en energie heeft ze de dames tijdens de lessen en meditatiebijeenkomsten begeleid.



Het was gelukkig prachtig weer en dus konden de lessen buiten in de open lucht plaats vinden. Meestal ergens op ons erf, maar ook in het park in het dorp en bij de rivier de Metauro waren er prachtige gelegenheden voor de yoga-activiteiten. En natuurlijk ook lekker buiten eten, relaxen, wandelen en uitstapjes maken.




De groep verblijft op onze agriturismo obv vol-pension, dus dat is best lekker doorwerken voor ons. Maar Bram en Jolein hadden nog vakantie en hielpen volop mee. Daardoor kon ik ook af en toe meedoen met de lessen. Samen met Jolein hebben we meegedaan aan het onderdeel duo-yoga.






Naast de yoga-activiteiten was er ook volop gelegenheid om te ontspannen, lekker te eten en elkaar op te zoeken voor een goed gesprek.












Als afsluiting van deze zeer geslaagde vakantie hebben we een gezellige pizza-avond georganiseerd. Een beetje borrelen, veel gelachen en heerlijke pizza's gemaakt en gegeten met elkaar. Natuurlijk wilde ik ook graag weten of onze yoga-gasten lekker gegeten hadden deze week en wat hun favoriet was. Ze konden moeilijk kiezen want volgens hen was alles wat ik gekookt had lekker. Maar één van hun favorieten was de pompoen risotto, waarvan hier het recept.

Pompoenrisotto

Ingrediënten voor 4 personen:

350 gram risotto rijst
350 gram pompoen
4 saucijsjes
1 fijn gesneden ui
2 teentjes geperste knoflook
1/2 liter bouillon
100 ml droge witte wijn
handje vol peterselie
geraspte oude kaas naar keuze
olijfolie en boter


Doe ui en knoflook in de pan samen met de olijfolie en boter en fruit het zacht aan. Snijd de sausijsjes open en verkruimel het vlees in de pan en bak mee tot het iets bruin kleurt. Voeg nu de rijst toe en bak mee tot ze glazig wordt. Blus af met de witte wijn en laat de rijst het vocht opnemen en de alcohol verdampen. Zet de warmtebron uit en laat het geheel nu even rusten. Door de rust kunnen de smaken goed aan elkaar wennen, minimaal 2 uurtjes.


Zet opnieuw de warmtebron aan op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en een soeplepel bouillon en roer goed door. Als de rijst de bouillon heeft opgenomen voeg je opnieuw een soeplepel bouillon toe. Ga hier mee door tot de rijst gaar is en lekker plakkerig. Voeg af en toe iets geraspte kaas toe.

Regelmatig roeren is belangrijk! Door het roeren zorg je ervoor dat het zetmeel vrijkomt, wat ervoor zorgt dat de risotto romiger zal zijn.

Voor de kleur en smaak een handje vol fijn gesneden peterselie toevoegen.

Serveer met kaas en een lekker glas wijn!  

Voor de vegetariërs onder ons kun je natuurlijk de saucijsjes weglaten. 

Buon appetito!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten