vrijdag 21 juli 2017

Sotto la vecchia quercia

Onder de oude eik

En we blijven bezig met ons erf. Dat is nog lang niet af. Het is een meer-jaren project en het eind is voorlopig nog niet in zicht. Een aantal weken terug zijn we begonnen om een terras aan te leggen onder een oude eik. De eik staat op een prachtig punt van ons erf. Het uitzicht vanaf deze plek is geweldig en in de zomer zorgt de eik voor een aangename schaduw. Maar voordat we de terrasstoelen er neer kunnen zetten moet er nog wel het een en ander gebeuren.












Twee jaar geleden hebben we een muur en een oud schuurtje herbouwd. Hetgeen zeker noodzakelijk was, want alles stond op instorten. Toen hadden we al bedacht dat het mooi zou zijn om er ook een terras aan te leggen. Het rots-puin vanuit de nieuwe keuken hadden we dit voorjaar onder de oude eik gekruid en daardoor hadden we een mooi niveau gekregen voor een terras. Ook zal het schuurtje van binnen nog opgeknapt moeten worden, maar dat doen we na de zomer. Geld is op.



Stenen stapelen

Maar ja...hoe begin je? Natuurlijk leer je als klein kind hoe je moet stapelen met blokken. Maar dit is andere koek. Rotsblokken van een dikke 300 kilo. Alhoewel het uiteindelijk ook gewoon een kwestie van stapelen is. Je hebt gewoon meer spierkracht nodig. Dus een takel en een graafmachine geleend en met de hulp van een aantal bevriende bouwvakkers is het klusje binnen een paar dagen geklaard. Gewoon in de avond uren en dan doorwerken tot het te donker is. En daarna zorg ik voor de wijn en een lekker stukje kaas en salami.



Stenen leggen


Toen we in het afgelopen voorjaar aan het verbouwen waren in ons restaurant, troffen we bij de sloopwerkzaamheden drie oude, boven elkaar liggende, stal-vloeren aan. Deze waren gelegd met mooie platte stenen. Deze moesten er uit, maar we hebben ze natuurlijk wel bewaard. En nu kunnen we deze stenen prachtig gebruiken voor de vloer van ons terras. Il pavimento del piastrelle naturale. Geeft een mooie natuurlijke uitstraling en sluit mooi aan bij het geheel van de muur en de oude schuur. 






Vele handen....

Als de hulptroepen klaar zijn begint voor ons het afwerken en opruimen. Daarvoor krijgen we hulp van Bram en Jolein. Die slaan graag een uurtje sportschool over om de spieren bij ons in de open lucht te trainen. 


Als het zware werk allemaal klaar is en het bouwterrein is opgeruimd, moet er natuurlijk goed gegeten worden. Ze hebben trek. Dat wordt uiteraard weer een pasta di mama. Daar zijn ze dol op. Deze keer krijgen ze farfalla met pancetta.



Recept: Farfalla met pancetta.



Ingrediƫnten voor 4 personen:
100 g pancetta in blokjes
1 verse chilipeper, ontpit en fijngehakt
250 g tomaten, ontvelt en kleingesneden
200 ml kookroom
350 g farfalla
1 el olijfolie
Parmezaanse kaas, vers geraspt
zout & peper

Bereiding:
Verhit de olie in de pan, doe er de pancetta en chilipeper bij en bak alles in 5 minuten op niet te hoog vuur lichtbruin. Voeg de tomaten met zout en peper naar smaak toe en laat alles 25 minuten zachtjes pruttelen. Roer er de room door en laat de saus in 5 minuten op heel laag vuur binden. Kook intussen de farfalla in een grote pan water met zout Ć  dente. Schep de farfalla uit de pan bij de saus en warm alles nog even al roerend door. Bestrooi het gerecht met de Parmezaanse kaas en dien het op. 

Buon apetitto. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten