vrijdag 11 augustus 2017

Camminata "Sotto le Stelle"


Onze Agriturismo Ca'Betania ligt aan een mooie en glooiende route, genaamd Ombriana. Deze route is erg populair bij wandelaars en mountainbikers. Onderweg kun je genieten van prachtige vergezichten, heel veel bloemen en, als je geluk hebt, zie je reeën, herten  en grote roofvogels. De Ombriana heeft een lengte van bijna 11 km., met een hoogte verschil van ongeveer 350 m. Het hele jaar door wordt er volop gewandeld en gefietst, maar op één dag in het jaar is het hier een drukte van belang....
















Camminata sotto le stelle

Op 10 augustus, op de avond van San Lorenz, wordt er een avond-wandeling over de Ombriana georganiseerd. "Camminata sotto le stelle", de wandeling onder de sterren. De wandeltocht dankt deze naam aan een bijzonder fenomeen. In deze tijd zijn er heel veel vallende sterren te zien als gevolg van de Perseïden meteorenzwerm. 















De wandeling start om 20.00 uur op het plein in het dorp en er doen meer dan 200 mensen aan mee. Om 21.00 uur begint het donker te worden en bij helder weer kan iedereen genieten van een prachtig licht-schouwspel aan de noord-oostelijke hemel. Bij iedere lichtstreep mag je een wens doen. Sinds we hier wonen doen wij ook ieder jaar, samen met onze gasten, mee aan dit evenement. 


Vlak voor middernacht komen de wandelaars weer aan in Mercatello sul Metauro. Daar is - onder de sterrenhemel - door vrijwilligers een heerlijke maaltijd bereid. De wandelaars, maar ook andere belangstellenden, nemen plaats aan lange tafels en genieten samen van een goed glas wijn en een heerlijke maaltijd. Super gezellig en zòòòò Italiaans.



Stevige wandeling

Voordat we gaan starten nemen we nog wel even een kleinigheidje te eten. Wandelen op een lege maag vinden we niet zo'n goed idee. Deze keer doen we dat met een echt Italiaans broodje, broodje caprese.



Recept: Gevuld Capresebrood                 


Ingrediënten voor 6 broodjes:                                                     

Basilicummayonaise
1/5 bos basilicum
10 ml witte wijnazijn
1 el fijne mosterd
2  eidooiers
300 ml druivenpitolie

Gevuld Capresebrood
6  Italiaanse bollen om af te bakken
1/5 bos basilicum
4 tomaten
2 bollen mozzarella
125 g rucola
250 g parmaham

Extra nodig
6  houten prikkers

Basilicummayonaise
Pluk en hak de basilicum. Klop de azijn met de mosterd en de eidooiers romig. Maak op smaak met een beetje zout en peper. Voeg al roerend, druppelsgewijs de olie toe. Als je dit te snel doet gaat de mayonaise schiften. Neem dus je tijd en roer stevig door tot de mayonaise vol en romig is. Voeg de basilicum toe en breng indien nodig op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gevuld Capresebrood
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes goudbruin en krokant in circa 10 minuten . Laat het brood afkoelen. Snijd de kapjes van het brood en hol het brood uit. Besmeer de binnenkant en het kapje van het brood met basilicummayonaise. Pluk de basilicum. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken. Vul het brood op met laagjes mozzarella, tomaat, basilicummayonaise en verse basilicum. Leg rucola in het kapje en snijd de broodjes in tweeën. Zet de broodjes vast met een prikker met een plakje parmaham.


Buon apetitto!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten