vrijdag 4 augustus 2017

Dolce far niente


We zitten midden in het hoogseizoen en Ca'Betania is volgeboekt. Gasten genieten volop van het mooie weer en de prachtige omgeving. Nu het erg warm is wordt er veel gebruik gemaakt van ons zwembad. Ook gaan de gasten vaak naar de rivier de Auro waar op veel mooie plekjes kan worden gezwommen. Het mooie heldere water zorgt voor de nodige verkoeling op de warme dagen. Onder de prachtige watervalletjes kun je heerlijk zitten en het water over je schouders laten stromen. Achter de watervalletjes is de rivier dieper en daar kun je lekker zwemmen of van de waterval afspringen. Voor de rest is de rivier ondiep en kun je door het water wandelen.
















Natuurlijk willen onze gasten genieten van de Italiaanse zon, maar af en toe is het heerlijk om even de schaduw op te zoeken. Ons nieuwe terras onder de oude eik is daar heel geschikt voor. Tot vier uur in de middag geeft de oude boom heerlijke schaduw en de wind zorgt voor een aangename temperatuur. 






Ons nieuwe terras ligt beetje beschut achter een oud schuurtje en heeft een prachtig uitzicht over de Metauro vallei. Je kunt je voorstellen dat het hier goed toeven is. In alle rust kun je hier genieten van onze schitterende omgeving. Ieder jaargetij is weer anders. Dus ook het uitzicht verandert steeds. Nu het alle dagen ruim 30 graden en droog is zie je dat de bossen al weer veranderen. Het frisse groen van het voorjaar maakt plaats voor donker groen en hier en daar zelf al weer bruinen geel.

Maar nu kun je heerlijk in de schaduw genieten van boek, een hapje en drankje en de zachte warme bries op ons mooie ruime terras "Sotto la Vecchia Querce". 

Nu nog een plekje creëren voor de hot tub en het begint al een beetje op een wellness centrum te lijken. Het wordt steeds mooier hier. 















Dolce far niente.

We hebben het druk in het hoogseizoen en soms weinig tijd voor ons zelf. Maar als het even kan dan gebruiken we onze siesta om ook even te genieten van deze mooie plek. Heerlijk even opladen en vitaminen opdoen. Relaxen in de zon of in de schaduw. In de hangmat of bij het zwembad. Een boekje lezen of even dutten. Maar hoe dan ook we genieten alle dagen van ons plekje in Italië. 




Toch moet er met het warme weer wel gewoon gegeten worden. Ik maak op warme zomerse dagen vaak een lichte pasta en serveer er vandaag de eerste tomaten uit eigen tuin bij. 


Recept: Tagliatelle met guanciale en courgette



Guanciale is gezouten, gedroogde varkenswang. Te koop bij de Italiaanse speciaalzaak. Je kunt het vervangen door katenspek. Bij ons is het een delicatesse en wordt hier dus veel gegeten en in diverse gerechten verwerkt.

Ingrediënten voor 4 personen:
300 g tagliatelle
450 g courgettes, liefst zo klein mogelijk
200 g guanciale, in plakjes
125 g geraspte pecorino

Bereiding:
Snijd de courgette in hele dunne plakjes, ik doe dit meestal met de kaasschaaf. Snijd de plakjes guanciale in dunne reepjes. Bak de guanciale in een ruime pan (de tagliatelle moet er straks ook bij kunnen) op laag vuur en 1 el olijfolie zachtjes tot knapperig. Voeg de courgette toe en zout en peper naar smaak en bak zachtjes totdat de courgette net beetgaar is. 
Breng ondertussen in een grote pan ruim water aan de kook, voeg zout toe en kook de tagliatelle a dente. Haal de tagliatelle uit de pan en schep ze door de courgettesaus. 
Serveer met de pecorino kaas en eventueel nog vers gemalen zwarte peper.


Buon apetitto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten