vrijdag 20 april 2018

Luisteren naar je pen


Een prachtig weerzien


Ik ben vast niet de enige met zo'n ervaring. Iemand die je jaren niet gezien hebt staat zomaar weer voor je. Een prachtige ontmoeting met heel veel mooie herinneringen. Dit overkwam mij vorig jaar in de zomer. Via Facebook nam een oud-collega contact met mij op. Dieneke was op vakantie in Italië en wilde graag een 'bakkie' komen doen. Natuurlijk was het weerzien heel gezellig maar veel te kort. We raakten niet uitgepraat. 



Dieneke en haar man Peter waren onder de indruk van onze mooie plek op de heuvel. Ze zeiden: "We komen zeker een keertje terug." En dat deden ze ook. Al na een week reden ze weer ons pad op. Nu niet alleen voor een 'bakkie', maar om het laatste weekend van hun vakantie door te brengen bij ons op Ca'Betania. We hebben een heel gezellig weekend gehad en deze keer veel tijd gehad om flink bij te kletsen. Oude herinneringen ophalen over het werk en de collega's. Ook Dieneke heeft een passie voor koken, dus genoeg gespreksstof. En natuurlijk samen lekker eten. Het weekend was voorbij voor we het wisten. 

Het Geniethuys

Dieneke is eigenaresse van 'Het Geniethuys'. Een mooie plek in Welsum aan de IJssel waar ze haar eigen schrijfcafé en huiskamer-restaurant heeft. Vorige maand ben ik bij Dieneke en Peter op bezoek geweest. We werden gastvrij ontvangen in hun prachtige woning aan de IJsseldijk. In dit sfeervolle huis organiseert ze onder andere de cursus 'Luisteren naar je pen'. En wat kan ze mooi schrijven. Verhalen, gedichten en veel meer. En ze doet het ook graag. Kijk hier voor haar verhaal wat ze voor mijn blog schreef. 



Terwijl we van een glas wijn genoten ontstond het idee om samen iets te organiseren. Schrijven in alle rust en op inspirerende locatie zoals die van ons. Genieten van de traditionele Marchigiaanse keuken en een goed glas wijn. Dat mooie idee is werkelijkheid geworden. In juni komt het schrijfcafé naar Ca'Betania. 


Schrijfcafé

Zoals bij het schrijfcafé in Het Geniethuys gaan we ook tijdens het schrijfcafé op reis schrijven naar aanleiding van een thema. Vijf dagen in juni schrijven, mijmeren, ontdekken, ontmoeten, op reis naar woorden en de verhalen die in je leven. Maar vooral ook genieten. Elke ochtend na het ontbijt een schrijfworkshop tot aan de lunch. In de middag kun je op avontuur in de omgeving, naar een stadje, wandelen in de heuvels of zwemmen in de rivier of in de zee. Naar keus met een schrijfopdracht voor onderweg. Voor het diner delen we de schrijfoogst. ‘s Avonds samen eten op de veranda met uitzicht over de vallei. Ondertussen proeven van de fantastische Italiaanse wijnen en genieten van elkaars gezelschap.

Er is nog een aantal plaatsten beschikbaar. Ben je geïnteresseerd, kijk dan op haar website.















Het is nu april en volop voorjaar. De fruitbomen staan volop in de bloesem en het gras groeit als kool. De eerste asperges, al waren het er maar een paar, zijn geoogst. Dus met die paar asperges ben ik de keuken ingedoken en heb deze gegrild en met prosciutto en een lekker stuk geroosterd brood geserveerd.





Gegrilde groene asperges


Het is een heerlijk simpel, lekker en puur recept. Maar ideaal om van die groene stengels een lekker bijgerecht te maken. 
En asperges grillen is ook zo gepiept!

Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram groene asperges,
scheutje olijfolie,
1 teentje knoflook, uitgeperst,
1 eetlepel vers gehakte groene kruiden: bijv. peterselie, oregano, bieslook, tijm.
peper en fleur de sel (zout vlokken)
optioneel: een scheutje (kippen)bouillon,
optioneel: partjes citroen.
Extra: een grillpan (of een grote koekenpan)

Bereiding:
Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af. Dit uiteinde is een beetje 'houterig'  en smaakt niet lekker.  Groene asperges hoef je overigens NIET te schillen. Hussel de asperges om met wat olie, de knoflook, de gehakte groene kruiden, en (versgemalen) peper en beetje zout.
Verwarm de grillpan op medium hoog vuur en grill hierin de asperges rondom aan gedurende 10 minuten. Blijf de asperges regelmatig omkeren tijdens het grillen. En proef eventueel een stukje om te kijken of deze gaar zijn.
Je kunt eventueel ook een scheutje (kippen)bouillon toevoegen en de asperges stoven gedurende een paar minuten, dit geeft nog meer smaak en voegt al meteen een beetje zout toe.
Haal de asperges uit de pan en serveer eventueel met wat partjes citroen, zodat de gasten deze zelf kunnen uitknijpen en besprenkelen.





Buon appitito!

vrijdag 6 april 2018

Lentekriebels en 'paste veloce'














We hebben deze winter een aantal keren een flink pak sneeuw gehad. Twee weken geleden nog lag er weer een dikke laag. Hartstikke mooi hoor, maar ik heb er nu wel even genoeg van. Het voorjaar begint bij mij te kriebelen. En niet alleen bij mij. Als ik 's ochtends wakker wordt en overal de vogels hoor fluiten, weet ik dat ik niet de enige ben. De zon wordt al behoorlijk warm en ik zie de bomen langzaam ontluiken. Overal op ons erf staan de voorjaarsbloemen in bloei. De eerste fruitbomen zitten vol bloesem en we hebben het gazon al weer gemaaid. Het geeft mij het echte voorjaars-gevoel. In in mijn geval betekent dit ook dat ik een beetje onrustig word. Ik wil nog zoveel doen voordat het gastenseizoen weer begint. Maar natuurlijk is er ook tijd voor een koffie op ons terras om van al het moois om ons heen te genieten en het voorjaar te ervaren.
















Het ziet er naar uit dat het weer gezellig druk gaat worden in ons AgriturismoWe merken dat iedereen weer volop reisplannen aan het smeden is voor komende zomer. Voor mij is het altijd wel weer spannend. Wat gaat het dit jaar worden? Er komen veel nieuwe gasten, maar ook gasten van voorgaande jaren. Dat ervaren we ook als een compliment. Het wordt  dit jaar ons vijfde seizoen, maar het blijft spannend en uitdagend. Maar vooral erg leuk. We verheugen ons zeer op de komst van onze gasten!

 




In deze periode is er ook veel te doen buiten in onze tuin en boomgaard. We werken hard en maken lange dagen in de buitenlucht. Daar krijgen we trek van en dus moeten we goed eten. Maar ik kan natuurlijk niet te lang in de keuken staan en dus kies ik ook wel eens voor een snelle pasta. Dit recept voor een ""pasta veloce" is ideaal voor doordeweeks, als je niet al teveel tijd hebt, maar je wel eventjes in Italië wil wanen. Zo lekker!

Snelle pasta "Alla Aaltje"


Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram tagliatelle
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 el tomatenpuree
600 gram cherrytomaatjes
4 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel Worcestershiresaus
1 el suiker
Extra vergine olijfolie
Zout & peper
Geraspte Parmezaanse kaas
Verse basilicum, fijngesneden
Optioneel: wat Tabasco

Bereiden:
Kook de tagliatelle in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Verse tagliatelle hoeft vaak maar een paar minuutjes te koken, gedroogde tagliatelle rond de 9 minuten.
Doe een beetje olie in een grote pan of wok en bak hierin de tomatenpuree kort aan. Halveer de cherrytomaatjes en voeg toe en bak even mee. Voeg nu de fijngesneden knoflook, balsamicoazijn, worcestershiresaus en eventueel wat Tabasco toe. Zet het vuur medium en laat het pruttelen.
Voeg vervolgens de suiker toe en een paar eetlepels van het pastawater; dit helpt de saus te binden. Roer goed door en laat 5 tot 7 minuten goed doorpruttelen totdat je cherrytomaatjes fijn kunt stampen met een vork of pureestamper. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de tagliatelle bij de saus in de pan. Doe de fijngesneden basilicum erbij en warm samen nog even een minuutje door.
Verdeel de pasta over de borden en besprenkel met wat extra vergine olijfolie en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Geniet van je snelle pasta!


Buon appetito!

vrijdag 23 maart 2018

Luisteren naar je pen


Een prachtig weerzien

Ik ben vast niet de enige met zo'n ervaring. Iemand die je jaren niet gezien hebt staat zomaar weer voor je. Een prachtige ontmoeting met heel veel mooie herinneringen. Dit overkwam mij vorig jaar in de zomer. Via Facebook nam een oud-collega contact met mij op. Dieneke was op vakantie in Italië en wilde graag een 'bakkie' komen doen. Natuurlijk was het weerzien heel gezellig maar veel te kort. We raakten niet uitgepraat. 




Dieneke en haar man Peter waren onder de indruk van onze mooie plek op de heuvel. Ze zeiden: "We komen zeker een keertje terug." En dat deden ze ook. Al na een week reden ze weer ons pad op. Nu niet alleen voor een 'bakkie', maar om het laatste weekend van hun vakantie door te brengen bij ons op Ca'Betania. We hebben een heel gezellig weekend gehad en deze keer veel tijd gehad om flink bij te kletsen. Oude herinneringen ophalen over het werk en de collega's. Ook Dieneke heeft een passie voor koken, dus genoeg gespreksstof. En natuurlijk samen lekker eten. Het weekend was voorbij voor we het wisten. 













Het Geniethuys

Dieneke is eigenaresse van 'Het Geniethuys'. Een mooie plek in Welsum aan de IJssel waar ze haar eigen schrijfcafé en huiskamer-restaurant heeft. Vorige maand ben ik bij Dieneke en Peter op bezoek geweest. We werden gastvrij ontvangen in hun prachtige woning aan de IJsseldijk. In dit sfeervolle huis organiseert ze onder andere de cursus 'Luisteren naar je pen'. En wat kan ze mooi schrijven. Verhalen, gedichten en veel meer. En ze doet het ook graag. Kijk hier voor haar verhaal wat ze voor mijn blog schreef. 


Terwijl we van een glas wijn genoten ontstond het idee om samen iets te organiseren. Schrijven in alle rust en op inspirerende locatie zoals die van ons. Genieten van de traditionele Marchigiaanse keuken en een goed glas wijn. Dat mooie idee is werkelijkheid geworden. In juni komt het schrijfcafé naar Ca'Betania. 
Klik hier voor alle informatie 


Schrijfcafé

Zoals bij het schrijfcafé in Het Geniethuys gaan we ook tijdens het schrijfcafé op reis schrijven naar aanleiding van een thema. Vijf dagen in juni schrijven, mijmeren, ontdekken, ontmoeten, op reis naar woorden en de verhalen die in je leven. Maar vooral ook genieten. Elke ochtend na het ontbijt een schrijfworkshop tot aan de lunch. In de middag kun je op avontuur in de omgeving, naar een stadje, wandelen in de heuvels of zwemmen in de rivier of in de zee. Naar keus met een schrijfopdracht voor onderweg. Voor het diner delen we de schrijfoogst. ‘s Avonds samen eten op de veranda met uitzicht over de vallei. Ondertussen proeven van de fantastische Italiaanse wijnen en genieten van elkaars gezelschap.
Er is nog een aantal plaatsten beschikbaar. Ben je geïnteresseerd, kijk dan op haar website

Het is nu bijna eind maart en het voorjaar breekt aan. De bloesem komt in de fruitbomen en het gras wordt weer groen. De eerste verse kruiden staan weer in de tuin. Maar ik heb ook nog een klein deel van mij herfst oogst. Uien, knoflook en nog een pompoen. Deze laatste snij ik aan voor een kleurrijke en heerlijke pasta. Nog één keer een beetje winterkost en laat dan het voorjaar maar beginnen.




Recept: Spaghetti met romige pompoensaus


Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram spaghetti
300 gram pompoen 
4 takjes salie blaadjes
1 flink takje verse tijm
2 teentjes knoflook, geplet
250 ml slagroom
Vers gemalen zwarte peper
Parmezaanse kaas
Optioneel: gebakken spekjes


Bereiding:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en schep de pitten en zaadlijsten er met een lepel uit. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de stukken pompoen op. Wrijf ze in met een beetje olijfolie en rooster gedurende 30-45 minuten, tot het vruchtvlees goed gaar is.
Verwarm ondertussen de room met de salie, tijm en knoflook. Voorkom dat de room aan de kook komt. Haal de pompoen uit de oven wanneer deze gaar is en laat iets afkoelen. Doe het vruchtvlees in een keukenmachine. Zeef de slagroom en giet de helft ervan bij de pompoen, samen met een snuf peper en zout. Draai er een gladde saus van en voeg desgewenst meer room toe. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de pasta a dente. Schep de pasta uit de pan bij de pompoensaus, samen met een scheutje olijfolie. Warm dit goed door. Serveer direct met Parmezaanse kaas en eventueel gebakken spekjes.




Buon appitito!

vrijdag 9 maart 2018

Senza carne?


Nationale Week Zonder Vlees


Deze week is het de "Nationale Week Zonder Vlees". Door middel van deze actie wil men vegetarisch voedsel onder de aandacht brengen. En daar kan ik over meepraten.
Of ik zelf vegetariër ben? Nou nee, niet echt. Ik ben een echte omnivoor en lust graag een stukje vlees. Maar ik eet ook regelmatig vegetarisch. Gewoon omdat het lekker is. Het zorgt voor een broodnodige afwisseling. Wij eten drie of vier keer per week vlees of vis. Maar dan wél een kwalitatief goed stukje. Liever dat dan iedere dag genoegen nemen met een kilo knaller. 

De vraag naar vegetarische maaltijden groeit. Ik merk dat ook als ik voor onze gasten kook. Ik word uitgedaagd om mijn beeld over een uitgebalanceerde maaltijd aan te passen. Ik zoek daarom andere - en voor mij nieuwe - ingrediënten en pas ook de bereidingswijze aan. En zo verzin ik steeds weer nieuwe smaken en kom met verrassende ideeën. Een heerlijke  creatieve bezigheid met oneindig veel mogelijkheden. 


Pasta alla mama

Voor de Italianen is eten erg belangrijk. Na ademhalen is dit de belangrijkste bezigheid. En bij een goede maaltijd hoort zeker ook vlees. Een "Nationale Week Zonder Vlees" zal in Italië dan ook niet snel veel verandering brengen. Vooral op het platteland zijn de Italianen weinig vernieuwend als het op eten aankomt. Ze houden van traditie, van eenvoud en van vaste bereidingswijzen. Eigenlijk willen ze willen hun hele leven eten zoals "la mamma" het vroeger maakte. 
Maar vreemd genoeg zijn veel streekgerechten uit onze omgeving wél vegetarisch. Denk maar aan pasta met pesto of melanzane alla parmigiana. Alleen wordt er hier niet zo "hyperig" over gedaan en past het gewoon naadloos in een uitgebalanceerde keuken. Vegetarisch en biologisch eten is hier geen modeverschijnsel maar een traditie. Maar een week zonder vlees........? Cos'è?Nee zonder gekheid: je hoeft in Italië als vegetariër geen honger te leiden. Keuze genoeg. De Italiaanse keuken heeft een overdaad aan gerechten waar iedereen, dus ook de vegetariers, naar hartelust van kan genieten. 




Wij thuis eten graag vlees, maar regelmatig dien ik ook een maaltijd zonder vlees op tafel. De tagliatelle met saus van porcini (eekhoorntjesbrood) en gedroogde tomaatjes serveer ik graag voor mijn tafelgenoten. 
Bram en Jolein noemen het al de klassieker van Agriturismo Ca'Betania. 




Tagliatelle con porcini



Ingrediënten voor 4 personen:

250 gr verse tagliatelle 
1 ui fijngehakt
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 tl gedroogde oregano
1 kaneelstokje
50 ml Marsala of port
200 ml groentebouillon
20 gr gedroogd eekhoorntjesbrood, geweekt en fijngehakt
50 gr gedroogde tomaten, fijngehakt
25 gr roomboter
100 ml crème fraîche of room
3 eetlepels peterselie, grof gehakt
olie 

Bereiding van te voren:

Giet de olie in de pan en fruit de ui en knoflook zachtjes 5 minuten. Fruit de oregano en het kaneelstokje heel even mee. Voeg de port, de bouillon, het eekhoorntjesbrood en de gedroogde tomaten toe. Breng alles aan de kook en laat 20-25 minuten heel zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat de smaken een paar uur intrekken.








Vlak voor het serveren:
Kook water voor de pasta. Verwarm opnieuw de saus en voeg hierbij de crème fraîche en peterselie, breng op smaak met zout en peper. Verwijder het kaneelstokje. Als de saus te dik is kun je die het beste verdunnen met wat kookwater van de pasta. Giet de pasta af en meng deze door de saus en warm nog even door. Doe de pasta in een grote schaal en strooi er iets peterselie over. Serveer direct!




Buon appetito!

vrijdag 23 februari 2018



Een unieke kans om op een leuke en sportieve manier culinair Italië te ontdekken. 

Je logeert bij ons op Agriturismo “Ca’Betania” nabij het Middeleeuwse  plaatsje  Mercatello sul Metauro in Le Marche, Italië.
Onze boerderij Ca’Betania ligt in het prachtige heuvellandschap van Montefeltro aan de voet van de Apennijnen. Ca’Betania wordt omgeven door oude eikenbomen, het ruige stroomdal van de Metauro en de lieflijke dorpjes en borgo’s.

Happen en Stappen

Ik verzorg een gezellig “happen en stappen” midweekprogramma. Wat gaan we doen? 
Ik neem je mee om de Italiaanse keuken ontdekken, ik geef kookworkshops, we gaan wandelen, stadjes en marktjes bezoeken, proeverijen van wijn, olijfolie en andere typische Italiaanse producten.
De kosten bedragen €375,- euro p.p. inclusief: 4 overnachtingen in een 1 of 2 persoons kamer o.b.v. logies en ontbijt, maaltijden en workshops zoals aangegeven in het programma, handdoeken, bedlinnen en alle faciliteiten van Ca’Betania. (minimale deelname 4 personen)

Exclusief: Reiskosten, maaltijden tijdens uitstapjes, drankjes en persoonlijke uitgaven. Reizen kan met eigen vervoer, maar vliegen + autohuur is ook goed mogelijk. Ryanair is een goede en voordelige optie, maar ook KLM en Transavia vliegen op bestemmingen in de buurt.

Data's:  7 mei t/m 11 mei, 14 t/m 18 mei, 21 t/m 26 mei of op aanvraag.

“Happen en stappen programma”

Dag 1:

Aankomst met welkomstdrankje met bruschetta’s en rondleiding.
Na het onvangst is er gelegenheid om een wandeling te maken in de omgeving van Ca’Betania
Diner

Dag 2:

Ontbijt    
In de ochtend een stadsbezoek aan Urbino.
Kookworkshop Italiaanse keuken met aansluitend diner.

Dag 3:

Ontbijt    
Dagtrip: Bezoek aan het stadje Cartoceto en wijnhuis Guerrieri


Cartoceto is van oudsher bekend om zijn productie van uitstekende olijfolie. Vier olijfpersen opereren in de stad en het omliggende gebied. Een andere specialiteit van het gebied is bijzonder smaakvolle kaas die bekend staat als 'formaggio de fossa'. Het dorp heeft een centraal plein met bar en trattoria. Vanuit de straatjes heb je een fenomenaal uitzicht over het landschap vol olijfbomen. Net voor de ingang van het dorp vind je de winkel van Beltrami met heerlijk streek producten. Ook is het mogelijk om voor de winkel te lunchen natuurlijk met een lekker wijntje, een echte aanrader !!!












Guerrieri is de leverancier van onze huiswijn. Het is een bekend wijnhuis in de streek. Hier krijgen we een rondleiding en proeverij.

We sluiten de dag af met een hapje en een drankje bij de vuurkorf op het erf van Ca’Betania

Dag 4:

Ontbijt     
Bezoek aan de markt en het dorp Urbania.
Kookworkshop Italiaanse keuken met aansluitend diner.














Dag 5:

Vertrek na ontbijt


Heb jij belangstelling of wil je graag meer informatie neem dan contact met mij op: info@cabetania.nl 

Het "happen en stappen" in Le Marche programma is uniek, gezellig en geschikt voor iedereen.

vrijdag 9 februari 2018

Winterwandeling



Het is zondagochtend en we zijn vroeg opgestaan. Ik kijk door ons slaapkamerraam naar buiten over de Metauro vallei. Het is stralend weer en er ligt sneeuw. Een perfecte dag voor een winterwandeling op Alpe della Luna. Na het ontbijt met cappuccino gaan we van start. Samen met Bert en Jolein - en natuurlijk gaat ook Boris mee - rijden we naar Parchiule. Een leuk klein dorpje 10 km. verder het Meaturo stroomdal in. Beneden in het dal is nog geen sneeuw te zien. Maar dat verandert snel als we verder naar boven klimmen.






Wandelen door deze mooie natuur is altijd een plezierige bezigheid. Maar op sommige dagen zijn de routes door de heuvels van Montefeltro nog sprookjesachtiger. Als er bijvoorbeeld een vers pak sneeuw is gevallen. We laten ons niet afschrikken door de kou. We trekken een extra laagje kleding aan, een paar stevige wandelschoenen en we gaan erop uit. Bijna ieder jaar valt er wel sneeuw in ons gebied. Daar kunnen we echt van genieten. En het is nog specialer als de zon op dit spectaculaire winterlandschap schijnt. Vandaag was zo'n dag.



Het is een pittige wandeling. De eerste kilometers moeten we meer klimmen dan wandelen. Als we eenmaal op de top zijn is een prachtig uitzicht onze beloning. En een volgende beloning komt later als we verder naar beneden lopen: Sneeuwballen. Ik krijg jullie nog wel. 

En sneeuwballen gooien...dat hoort er zeker bij.


Maaltijdsoep

Na zo'n heerlijke winterse wandeling is het tijd voor de ultieme maaltijdsoep. In ons geval wordt het een echte Italiaanse minestrone. Gemaakt met lekker veel groenten en pasta. We eten het met zelf gebakken boerenbrood.


Italiaanse Minestrone

Een grote kom soep. Dat is niet alleen de perfecte manier om nog wat restjes groenten weg te werken. Het is ook nog eens heerlijk verwarmend op koude dagen. 

Leuk weetje: er is geen écht basisrecept voor minestrone omdat het wordt gemaakt met groenten die op dat moment in het seizoen zijn. Daarnaast kent het gerecht – zoals wel meer Italiaanse recepten – meerdere variaties, afhankelijk van de regio met al dan niet pasta, rijst of aardappels.


Ingrediënten:


1 ui
1 1/2 liter bouillon
4 stengels bleekselderij
2 kleine preien
2 tomaten
2 waspenen
150 g doperwten
6 blaadjes basilicum
2 blaadjes laurier
100 gram pasta, ik gebruik vaak schelpjes
30 gram Parmezaanse kaas
peper
2 eetlepels extra viergine olijfolie


Voor de gehaktballetjes:

4 blaadjes basilicum
150 gram half-om-half gehakt
25 gram geraspte Pecorino
1 ei
20 gram paneermeel



Bereiding:

Pel en snipper de ui. Breng een pan water met de bouillonblokjes aan de kook en voeg de ui toe. Schil de bleekselderij, halveer en was de prei. Snijd de bleekselderij, prei en de tomaten in stukjes. Schil en snijd de waspeen in blokjes.
Snijd voor de gehaktballetjes de basilicum fijn. Meng het gehakt met de basilicum, pecorino, ei en paneermeel. Draai van het gehakt soepballetjes.
Voeg na tien minuten koken de groenten, basilicum en de laurierblaadjes toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Voeg de pasta samen met de soepballetjes toe aan de soep.
Kook ongeveer vijftien minuten door tot de pasta en de soepballetjes gaar zijn. Breng op smaak met de Parmezaanse kaas, olijfolie en peper.




Buon apetitto.

Ga jij aan de slag met dit recept? Laat het mij dan weten via een reactie onder aan deze blog of via FB.

Vind jij het leuk om mijn blog te lezen...meld je dan aan als volger.