Stoere dames op de steiger! |
Maar we leerden snel bij en zo leerden we de bouwvakkers ook ons dialect. Als ze vroegen om een "pinze" kregen ze van Bert een "knieptange". Wanneer ik dan de koffie had ingeschonken en ze kwamen niet direct riep ik: "Koffie...en rap een beetie". En tot op de dag van vandaag roepen ze dat nog steeds.
En zo waren we o.a. bezig om de muur schoon te maken en opnieuw in te voegen. De gehele afvoer moest vernieuwd worden, net als de verwarming in ons privé gedeelte. Maar voordat de nieuwe palletkachel geplaatst kon worden moest eerst de ingang naar de verwarmingshok vergroot worden. Van het een kwam het ander.
We hebben een nieuw terras aangelegd bij de pizza oven. Je kunt daar nu heerlijk genieten van de ochtendzon.
Het vervelendste klusje van alles vond ik het zandstralen van de muren. Wat geeft dat een enorme hoop stof. We hadden alle ramen, zowel de binnen- als de buitenkant, met plastic dicht geplakt. Maar het zand wat ze voor het stralen gebruiken is zo fijn, dat kruipt overal doorheen. Voor mijn gevoel zat het overal, zelfs tussen onze kleding in de kast. En nou vind ik schoonmaken helemaal niet zo vervelend, maar toen was ik er wel even klaar mee. Maar het resultaat is fantastisch.
Het bekendste
Italiaanse nagerecht is misschien wel de tiramisu. Dit dessert is een echte klassieker. Er is dan ook bijna
niemand die de smaakcombinatie van mascarpone, koffie, eieren, suiker en likeur
kan weerstaan. Over de betekenis van de naam van dit gerecht zijn de meningen verdeeld.
Volgens sommigen betekent tiramisu “pep me op”. Omdat dit dessert wordt overgoten met koffie zou het namelijk een verkwikkende werking hebben. Door de
hoeveelheid eieren die erin zijn verwerkt, zou het toetje een
potentieverhogende werking hebben. Wat de waarheid ook is, over één ding is
iedereen het eens: er bestaat nauwelijks
een verleidelijker nagerecht dan een romige tiramisu.
Mijn zoon zegt altijd: “Mam, dit is geen toetje! Hier is aandacht aan besteed en dan noem je het een dessert”.
Ingrediënten
voor ruim 10 pers:
± 200 gr. lange vingers
1 l sterke koffie
6 blaadjes gelatine
250 gr. mascarpone
250
gr. slagroom
5 verse eierdooiers
125 gr. poedersuiker
2 el koffielikeur (dit kan weggelaten worden)
cakeblik van 26 cm
Bekleed het
cakeblik met plasticfolie. Doop de lange vingers één voor één in de koffie en
leg ze mooi naast elkaar op de bodem van het cakeblik (de overgebleven lange
vingers worden later gebruikt). Week de gelatine in een kommetje koud water.
Klop de slagroom tot yoghurt dikte en roer er de Mascarpone door. Klop de
eierdooiers met de suiker schuimig. Knijp de gelatine uit en los op in twee
eetlepels warme koffie, roer de koffielikeur erdoor. Schep nu luchtig door het eimengsel
en schep vervolgens de Mascarpone-slagroom er luchtig doorheen. Vul het cakeblik
voor de helft met het Mascarpone-mengsel, leg daarop een laag in koffie gedoopte
lange vingers en vervolgens de rest van de Mascarpone. Dek af met een laag in
koffie gedoopte lange vingers. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.
Dit
dessert kan prima een dag van te voren bereid worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten