vrijdag 15 april 2016

Koeienstal verandert in keuken.



Eind maart 2014 begonnen we met de verbouw van de stal tot keuken. Ik kon mij niet voorstellen dat ik over 3 maanden hier zou staan te koken voor onze gasten. De mest en oude vloerdelen hadden we samen met goede vriend Rard al verwijderd. De oude vloerdelen hebben we buiten voor de trap gebruikt. 

Nu kon het afbreken beginnen, we starten met de voerbakken. Zelfs stukken rots, waar ons huis gedeeltelijk op is gebouwd, moesten we verwijderen. De gehele vloer moest een halve meter uitgegraven worden. 
We hadden een probleem met het grondwater. De volgende ochtend  stond de ruimte blank. Wordt het een nieuwe keuken...of een overdekt zwembad misschien?







Maar voor dat probleem was gelukkig een oplossing.
Je moet weten dat ons huis tegen de heuvel is opgebouwd. Grondwater liep via de muur zo de stal in. Met een eenvoudig drainage-systeem voor het overtollige water en een zwevende vloer kunnen we nu zonder laarzen de keuken binnen lopen.





Alle hulp wordt ingezet. De tijd begint te dringen. Over een paar weken staan de eerste gasten voor de deur.

Nog even geduld hebben en ik kan mijn kookdomein in gebruik nemen...ik zie er naar uit. 





We zijn trots op het resultaat.




Deze week heb ik voor jullie een heerlijk recept. Dit keer niet uit de Italiaanse keuken. Bij ons thuis is dit een favoriet...misschien binnenkort ook bij jullie?

Chinese Tomatensoep

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de soep:
1 blikje tomatenpuree
1 ui, gesnipperd
1 liter groente of kippenbouillon
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel (rijst)azijn
2 eetlepels suiker
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
5 eetlepels appelmoes
1eetlepel maizena
  
Voor de garnering:
1 groot ei, peper en zout en olie om in te bakken.
stukje prei

Bereiden:

Bak de omelet: kluts het ei met zout en peper in een kommetje los. Verhit, op een matig hoge hittebron, een halve eetlepel olie in een koekenpan en giet het ei er in. Wacht tot de onderkant goudgeel in de bovenkant gestold is. Keer de omelet en bak de andere kant ook goudgeel.
Laat de omelet afkoelen.

Verhit olie in een gewone kookpan en fruit de gesnipperde uit glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze al roerend mee. Blijf roeren en giet de bouillon erbij. Voeg de ketjap, azijn, suiker, gemberpoeder en appelmoes toe en breng de soep aan de kook, zet de hittebron laag.

Snijd de prei in dunne ringetjes en maak ze met de vingers los, rol de omelet op en snijd hem in dunne reepjes, zet apart.

Roer een papje van de maïzena en 2-3 eetlepels water en bind hiermee de soep, blijf roeren tot de soep weer kookt en zet de hittebron uit.

Breng de soep op smaak met zout, peper en sambal. Schep de soep in de borden en garneer met de reepjes prei en omelet.

Buon appetito!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten