vrijdag 2 december 2016

Dolce far niente.


Vanaf ons huis hebben we een prachtig uitzicht op de bergketen van de Apennijnen. De Apennijnen bereiken een hoogte van ruim 2.500 meter. Maar bij ons in de buurt zijn de bergen iets lager. De nabijgelegen Monte Nerone bereikt een hoogte van 1.500 meter en is vanaf ons erf te zien.
Piobbico en Apecchio zijn twee pittoreske dorpjes aan de voet van de Monte Nerone. Deze toeristische plaatsjes hebben een mooi historisch centrum en op de Monte Nerone is een groot aantal wandelingen aangegeven. Een prachtig sportief gebied, waar niet alleen veel gewandeld, maar ook veel gefietst wordt. De "Giro d'Italia" passeert vrijwel ieder jaar door dit gebied. In de winter ligt er sneeuw en kan er worden geskied.  En in de zomer zie je soms para-gliders actief zijn.  















Soms nemen Bert en ik een dag vrij en gaan we er op uit. Vorige week hadden we weer eens zo'n snipperdag. Meestal trekken we de wandelschoenen aan om ergens in de omgeving van Agriturismo Ca'Betania te gaan wandelen. Ook al wonen we hier nu ruim drie jaar, er valt nog zoveel te ontdekken voor ons. Deze dag was het prachtig weer en we besloten om naar de Monte Nerone te gaan voor een stevige wandeling. Deze klimpartij stond al lang op ons verlanglijstje. En onze hond Boris was er ook wel voor te porren. Het was mooi helder weer en vanaf de top hadden we een prachtig uitzicht over onze regio.



Na onze heerlijke wandeling hebben we een leuk klein restaurantje opgezocht. Daar zijn er heel veel van in deze omgeving. Knusse eetgelegenheden voor typische streekgerechten of plaatselijke delicatessen. Wij namen een heerlijke plank met diverse vleeswaren en kaas. Lekker stuk knapperig brood en een goed glas wijn. La dolce vita! 



Eenmaal weer thuis moet er natuurlijk nog wel gekookt worden. Bram en Jolein zijn naar school geweest en daarna nog naar de sportschool. Dus die twee hebben trek als ze thuiskomen. Gelukkig had ik het een en ander voorbereid voor het avondeten. Ik maak een van hun favorieten deze avond: Gnocchi. Deze keer met een kaassaus.


Gnocchi met kaassaus is echt zo'n typisch Italiaans recept. Dit recept bevat slechts 5 ingrediënten, maar het eindresultaat is buitengewoon smaakvol en kern gezond. En heb je nou geen peterselie en/of verse peper in huis...geen probleem. Ook met 3 ingrediënten, namelijk gnocchi, kaas en room, is succes verzekerd. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept.
  

Als je verse gnocchi wilt maken vind je het recept op mijn blogpagina van 9 september. 

Gnocchi met kaassaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g gnocchi 
400 ml room
150 g Parmigiano kaas
vers gemalen peper
verse peterselie

Bereiding:

Maak de gnocchi en bewaar deze op een bebloemd dienblad tot gebruik.
Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Ondertussen doe je voor de kaassaus de room in een wokpan en smelt je hierin op laag vuur de Parmigiano kaas. Zodra de kaassaus er mooi vloeibaar uitziet, is deze klaar.
Als het water kookt voeg dan zout toe. Doe de gnocchi in kleine porties in de pan. De gnocchi is gaar als ze boven komt drijven. 
Het koken van de gnocchi duurt over het algemeen maar 2-3 minuten.
Schep met een zeef de gnocchi uit de pan en voeg je deze bij de kaassaus. Als alle gnocchi gekookt is dan samen met de kaassaus goed doorwarmen zodat de gnocchi de saus goed kan opnemen. Voeg de peper en peterselie toe. Als je de saus te dik vind kun je nog wat van het kookwater toevoegen. 
Rasp er nog wat verse Parmigiano kaas over en de gnocchi is nu helemaal klaar...BUON APPETITO!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten