vrijdag 3 februari 2017

Happen & Stappen met Aaltje



Ik heb een geweldig idee! Zinnenstrelend, culinair en lekker actief. En het heet: "Happen & Stappen met Aaltje" vanaf Agriturismo Ca'Betania. Samen een week lang wandelen, koken en leuke culinaire uitstapjes maken. 
Ik heb al een voorbeeld programma. Maar deze kan in overleg worden aangepast. De happen & stappenweek kan plaatsvinden in de mei-vakantie, de maanden juni en september en de herfstvakantie.

Samen Italiaans koken.



Tijdens de kookworkshops maken we samen een heerlijk Italiaans menu, al dan niet met een echte "Nonna" uit het dorp. De primi is altijd een pasta gerecht die we tijdens de workshop natuurlijk vers gaan maken. We werken zoveel mogelijk met verse, biologische ingrediƫnten van onze eigen agriturismo.



Gezellige uitstapjes maken.

Fatoria La Vialla.

La Vialla is een biologische boerderij in Toscane op zo'n anderhalf uur rijden van ons agriturismo. Van de boerderij komen heerlijke wijnen, sauzen, olijfolie, pasta’s, kazen en nog veel meer lekkernijen. Ik ben heel enthousiast over Fattoria La Vialla, hun service en producten. De boerderij is geopend voor bezoekers. Ze leiden je rond over het bedrijf en je kan een deel van het productieproces zien. Er zijn daar mogelijkheden om te lunchen en hun producten te proeven en te kopen.


Cartoceto.
  
Cartoceto is een klein stadje en ligt op een uurtje rijden van onze agriturismo. Het is het centrum van de olijfolie productie van Le Marche. Cartoceto heeft een plein met barretjes en trattoria's en wordt helemaal omgeven door met olijfbomen begroeide heuvels. Net voor de ingang van het dorp vind je de delicatessen winkel van Beltrami, met heerlijke streekproducten. Op het terras voor de winkel kan er een proeverij met een heerlijk glas wijn worden genuttigd.












Urbino

Natuurlijk is Urbino (45 min. van Ca'Betania) ook het bezichtigen waard! Het centrum staat op de lijst van Werelderfgoed en wordt gedomineerd door de kathedraal en het renaissancekasteel, dat nu onderdak biedt aan een indrukwekkende kunstcollectie. Onder de schilderijen bevinden zich ook enkele werken van Rafaƫl, die in Urbino werd geboren. Je kan ook zijn geboortehuis bezoeken.


Heerlijk wandelen in de omgeving.

Vanaf het erf van Ca'Betania zijn er diverse mogelijkheden om mooie wandelingen te maken. Door de uitgestrekte prachtige heuvels met fenomenale uitzichten en schitterende natuur. 



Nagenieten van een prachtige wandeldag

Houd jij van buitenleven, wandelen, lekker eten...kortom "La dolce vita"?
Meld je aan bij Agriturismo Ca'Betania

Geen opmerkingen:

Een reactie posten