vrijdag 17 maart 2017

Actief er op uit!

                                     

De Italiaanse voorjaarszon, de groene heuvels met pittoreske dorpjes, heerlijke streekgerechten & wijnen… Mei is dé maand om intens te genieten van al het moois dat Le Marche te bieden heeft. Ik wil je het graag allemaal laten zien. 



"Happen & Stappen met Aaltje" vanaf Agriturismo Ca'Betania. Samen een week lang wandelen, koken en leuke culinaire uitstapjes maken. 
Ik heb al een voorbeeld programma gemaakt. Maar deze kan in overleg worden aangepast. De happen & stappenweek kan plaatsvinden in de mei-vakantie, de maanden juni en september en de herfstvakantie.


Tijdens de uitstapjes bezoeken we diverse leuke stadjes, een biologische boerderij en een wijnhuis. Hier krijgen we een rondleiding en gaan we kennis maken met heerlijke wijnen, olijfoliën en andere typische Italiaanse streekproducten.













En er zeker is er tijd voor ontspanning. We gaan te voet de nabije omgeving van Agriturismo Ca'Betania verkennen. Lekker wandelen door de heuvels van Montefeltro over glooiende paden met prachtige uitzichten en overweldigende natuur.













Tijdens de kookworkshops maken we samen een heerlijk Italiaans menu, al dan niet met een echte "Nonna" uit het dorp. De primi is altijd een pasta gerecht, die we tijdens de workshop natuurlijk vers gaan maken. We werken zoveel mogelijk met verse, biologische ingrediënten van onze eigen agriturismo.

















Houd jij van het Italiaanse buitenleven, wandelen, lekker eten...kortom "La dolce vita"?

Meldt je aan bij Agriturismo Ca'Betania




Misschien is dit wel een van de gerechten die we gaan maken...en ja de pasta maken we zelf...'al mano'.

Tagliatelle con salsiccia e zafferano



Ingrediënten voor 4 personen:

400 g tagliatelle

2-3 saucijsjes
100 g Parmezaanse kaas
2 zakjes saffraan, (poeder)

Bereiding:




Breng ruim water aan de kook voor de tagliatelle. Voeg zout toe als het water kookt. Snijd de saucijsjes open en verkruimel het vlees in een pan met olijfolie. Bak het vlees even aan op een laag vuur. Meng in een klein schaaltje de Parmezaanse kaas met de saffraan. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing a dente. Schep de tagliatelle, als deze klaar is, bij het vlees en bewaar het kookvocht. Meng nu 100 ml van het kookvocht bij het kaasmengsel en roer dit direct bij de tagliatelle. Goed doorroeren zodat de kaas kan oplossen en de tagliatelle het vocht opneemt. Voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe als de pasta te droog is. Serveer met Parmezaanse kaas.




Buon appetito


Geen opmerkingen:

Een reactie posten